Groep 8 maakt ‘levende klassenfoto’ voor het jaar 2022!

21 december 2012

levende klassenfoto"Waar wil jij goed in zijn in het jaar 2022?" Dat was de vraag die de kinderen van groep 8 van basischool Het Zand moesten beantwoorden een paar dagen voor de gastles van 'video-meester' Casper. Niemand wist precies waarom maar afgelopen donderdag werd het duidelijk: het instructielokaal van groep 8 was omgetoverd in een heuse televisiestudio.


"We gaan een klassenfoto maken", vertelt Casper, "geen gewone foto zoals jullie allemaal kennen, maar een bewegende en pratende foto, een klassenfoto op video!"
Voordat de kinderen op de 'foto' gingen werd eerst in groepjes geoefend op de gang: hoe maak zonder met elkaar te praten, een mooie compositie voor een groepsfoto?"
Daarna begon het echte werk: camera, licht, geluid.....en.....actie! Alle kinderen vertelden 1 voor 1 voor de videolens waar zij over 10 (!) jaar graag goed in zouden willen zijn. "Ik wil in 2022 heel goed zijn in het besturen van vliegtuigen," vertelde Peter. En Hilal wil in 2022 heel goed zijn in paardrijden, tekenen en verhalen schrijven. Jack wil graag goed zijn in mensen opereren.

Na 1 keer oefenen staat de levende klassenfoto er echt op. Ook juf Sandra en meester Karl mogen natuurlijk niet ontbreken. "Echt ontzetten leuk...", volgens juf Sandra. Ook de meester is enthousiast "de kinderen deden heel goed mee, ze vonden het echt super interessant."
De workshop werd verzorgd door Casper Sikken: "Ik vond het ontzettend spannend en leuk om te doen. Ik had geen flauw idee of het idee zou lukken, maar de groep deed super goed mee".
Wie het eindresultaat wil zien moet even wachten. In 2022 wordt het filmpje op internet gezet en zal te vinden zijn met de zoektermen: levende klassenfoto, groep 8, Het Zand 2012.

 

 

 

linkedin wit2 linkedin wit2 facebook wit2Mediawijzertwitterwit2

  Nieuwsbrief

 Meld je hier aan voor
 de nieuwsbrief

  Contact

 icon-phone  06.26504561

 icon-email  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres:

Lorentzkade 71
2313 GE Leiden