Video en onderwijs

 

Film en video is overal om ons heen. Al op heel jonge leeftijd maken kinderen kennis met de kracht van bewegende beelden. Bijna altijd is deze ervaring passief en ook binnen het onderwijs wordt er weinig aandacht besteed aan het actief zelf leren maken van video. Clips in de Klas wil deze actieve beleving van het medium in de klas brengen. Door zelf een videofilm te maken begrijp je beter waar je naar kijkt.   

Techniek wordt steeds eenvoudiger

Door de vereenvoudiging van de techniek is video in het onderwijs binnen bereik gekomen. Steeds meer basisscholen kiezen er dan ook voor video en nieuwe media en te integreren in het lespakket. Clips in de Klas zet maximaal 8 HD mini-camera's in op een groep van 32. Vrijwel alle kinderen weten intuïtief direct hoe ze de camera's kunnen bedienen.

Creatieve ontwikkeling, taalontwikkeling, techniek en algemene vorming in één! 

Filmen is een creatieve en fantasievolle activiteit. Daarnaast draagt het maken van een reportage ook bij aan de taalontwikkeling omdat de kinderen zich oefenen in vragen formuleren, doorvragen en vragen beantwoorden. Ook leren ze (nog beter!) omgaan met digitale techniek en maken ze kennis met de wereld van videomontage. En omdat een film geen film kan zijn zonder een onderwerp, leert de klas ongemerkt bij over een centraal thema. Dit kan ook een thema zijn dat de school zelf aandraagt.     

Video buiten de les

Clips in de Klas wordt regelmatig benaderd om een schoolactiviteit te filmen. Dit kan een optreden zijn van een klas, een sport- of activiteitendag of een kamp. Ook hebben sommige scholen behoefte aan een video-instructie voor het schoolteam om betere video-observaties te maken. Vraag vrijblijvend meer informatie via telefoonnummer 071-7852418 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

 

linkedin wit2 linkedin wit2 facebook wit2Mediawijzertwitterwit2

  Nieuwsbrief

 Meld je hier aan voor
 de nieuwsbrief

  Contact

 icon-phone  06.26504561

 icon-email  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres:

Lorentzkade 71
2313 GE Leiden